3 Eylül 2012 Pazartesi

TÜR - 7.BÖLÜM : Toplantı -


7.BÖLÜM (Toplantı)
Sasha hızlı adımlarla yanlarına geldi. Yüzündeki kızgın ifade Jackson’un  hemen toplanmasını sağladı. Kristy hemen geri çekilip yere bakmaya başladı. Loş koridorda öylece rezil olmuşlardı.
-Jackson ne yaptığını zannediyorsun? Si..Siz manyak mısınız? Okulda öpüşmek ve daha ilerisine gitmek farklı türler için çok sakıncalı! Onu geçin duygularınızı kontrol edemediğiniz için yarı dönüştünüz derse öyle mi girmeyi planlıyordunuz acaba?
Jackson ve Kristy hemen bir birlerine baktılar. Koridor karalık olmasına rağmen yarı dönüştükleri belli oluyordu. Jackson mahçup bir şekilde yere baktı.
-Pardon anne.
-Anne mi?
Kristy ağzı açık bir şekilde kalmıştı. Sasha Jackson’nun annesi miydi? En azından deri kokusunu açıklıyordu. Sasha sinirli bir tavırda cebinden 2 küçük şişede bir sıvı çıkarttı ve ikisine de verdi.
-Neyse ki yanımda getirmişim. İçin şunları sonra dersinize Jackson bu konuyu ayrıca konuşucaz senle.
-Ama biz konsantre olup gözlerimizi kapattığımızda normal halimize dönüyorduk?
-Ah. Hayır Kristy. Birçok duyuların vardır. Öfke, kıskançlık, utanma, üzülme… Bunları tabi okulda öğreneceksin ama bilmeni istiyorum. Bu duygular 3’e ayrılır. Pasif, Aktif  ve Sakin. Heyecanlanman aktif bir duygudur. Sizi bir bakıma ele geçerir. Ne yaparsanız yapın arada çok uzun bir süre geçmeden normale dönemezsiniz.Bu iksir aktif duyguları bir bakıma felç eder.Kısacası 1 saat kadar -en fazla tabi oda- aktif duygu yaşadığınızda dönüşemezsiniz.Her neyse sınıfa.
İkiside iksiri tek yudumda içti.Saniyeler içinde normale dönmüşlerdi.Sasha kapının kulpuna uzandı.Kapıyı açtı.Bayan Aclen konuya bayağı bir kendini kaptırmıştı.
-A..şey bayan Aclen ben iki öğrencinizi ödünç almıştım.Girebilirler mi?
-A… tabikide.
Kristy ve Jackson hemen sınıfa daldılar.Herkesin gözü Kristy’deydi. Kristy içeri girdiği anda bir durdu.Sınıfa göz gezdirdi. Karen da bu sınıfın içindeydi. İçinden olmaz diye geçirdi.Arkada boş 2 sıra vardı. Liz eşyalarını getirmişti. Hemen sırasına ilerledi. Herkes gözleriyle onu takip ettiğini hissedebiliyordu tabi Karen hariç. Jackson da onu takip etti. Jackson Karen’in yanından geçerken Karen , Jackson’un eline not tutuşturdu. Eline aldığı gibi notu hiç istifini bozmadan sırasına devam etti. Kristy yerine oturdu eşyalarını çıkardı ama herkes hala ona bakıyordu. Biraz bekledi suratını ekşitti. Ellerini iki yana açtı.
-Ne var?
Herkes bir anda önüne döndü ama anlaşılan hepsi korkmuşlardı. Jackson oturduğu yerde notu açtı.
*Yanlış kişilerle arkadaşlık kurma derim ben :D
Jackson notun arkasını çevirip bir şeyler yazdı. Herkes derse konsantre olmuştu. Notu atması dikkat çekmezdi. Notu tam Karen’ın önüne fırlattı. Karen bir tebessümle notu açtı ama okudukça suratındaki ifade tam bir öfkeye dönüştü. Bir anda Karen’ın sırtındaki dövme renkleşmeye başlamıştı. Karen önüne döndü. Gözlerini kapattı ve dövme eski haline döndü.
*Arkadaşlıklarını doğru yapmayan birinden ders almam kendi arkadaşlarımı seçebilirim mariposa :D
Notu tamamen yırttı kırıştırdı ve yere attı. O anda zil çaldı.Herkes biranda ayaklandı.Herkes çantasını ,montunu almış gidiyordu.Kristy şaşkınlık içerisinde Liz’e baktı.
-2 ders daha yok mu?
-Hayır tabikide seni şapşal saate bak.
Kristy saate baktı.Saat 4 olmuştu. Zaman çok hızlı geçmişti Kristy fark etmemişti bile. Karen büyük bir hışımla sınıftan çıkmıştı.Jackson Kristy’nin yanına geldi.
-Ev-vet! Toplantıya gidiyor muyuz?
-Evet tabi ki de.
Kristy Liz’e sımsıkı sarıldı.En yakın arkadaşından ayrılmak o kadar kolay değildi tabi.
 -Görüşürüz Liz kendine iyi bak.
-Sende Kristy
Gülümsediler ve sonra Kristy hemen Jackson’un yanına gitti.Tüm okuldakiler gitmişti.Jackson Krist’le beraber bodrum katına indiler. Jackson büyük bir kapının önünde durdu. Kapının kulpunu kavradı kilit açılma sesi geldi.
-Hazır mısın bayan Kristy?
Kristy güldü ve evet dercesine kafasını salladı.Jackson kapıyı ittirdi. İçeride 30-35 kişi vardı.İçeriye yavaşça ilerlediler. Herkes çok samimi ve sıcak kanlıydı.Biri dışında.Karen. Onun burada ne işi vardı? Herkes sırasına geçti , Jackson’la Kristy’de arkadan bir yer bulup oturdular.İçeri Dave girdi.Herkes Dave’e selam verdi.Kristy’nin yanını boş görünce hemen oraya oturdu tabi Jackson’u fark edince biraz kızmıştı ama sinirlerini kontrol altına almıştı.O sırada içeri Sasha girdi.
-Evet arkadaşlar nasılsınız?
Her bir ağızdan “iyi” sesi çıktı.
-Aman ne güzel. Evet arkadaşlar aramızda yeni biri var ne zamandır bekliyorduk. Kristy kendisi kedi soyundan geliyor bildiğiniz gibi.
-Ne?
-Aaa.. Evet bunları sana anlatmamız lazım. Burdaki herkesin bir soyu var. Soylarımız bir hayvana dayanıyor. Ve hangi soydan geliyorsan ona dönüşebiliyorsun. Mesela Suzie papa”ğan”.
“Ğan” aa evet! Şimdi anlamıştı. Revirden çıkarken duyduğu sözcük bu olmalıydı.
-Mesela Dave kaplan, Jackson yılan, Karen kelebek, Pigie domuz.
Her kişiyi teker teker göstermişti.Pigie’yi tam görmek için ayağa kalktı.Bu revirdeki deli çocuktu.Hayır o deli değildi. O haklıydı.
-Yenisin demiştim.
Pigie gülümseyerek konuştu. Kristy’de hemen karşılık verdi ve onaylarcasına kafasını salladı.
-Peki, benim kedi olduğumu nasıl anladınız?
-Birincisi Max’den dolayı soyunu biliyordum. İkincisi ise kafandan çıkan kedi kulakları, bıyıklar, kedi dudakları, gözler, pençe, kuyruk bunların hepsi bir belirti zaten. Mesela bende bir yılanım Jackson’da oğlum zaten. Biri Kristy’e değişimi göstersin. Suzie göster.
Suzie kollarını açtı ve yavaşça kanatları oluşmaya başladı. Üzerinde kımızı – yeşil tüyler çıkıyordu. Gaga oluştu ve ayakları kuş ayağı şeklini aldı ama hala insan bedenindeydi. Sarı saçları ve fiziği yerindeydi. Suzie gözlerini kapattı ve hemen normal döndü. Kristy’nin yüz ifadesinden hoşnutluğu belli oluyordu.
-Vay be!
  -Bu akşamda Santa Clariss’e gidiyoruz. Orada size birçok eğitim verilecek. Her sorunun cevabını rahatlıkla bulabilirsin. Şimdi otobüsler geliyor. Hazır mısınız?
Her bir ağızdan neşeli bir evet geldi. Herkes büyük bir alkışla dışarı çıktı. Kristy hemen Dave Suzie ve Jackson’un yanına gitti. Bahçeye çıktılar. Valizler yüklenmişti. Arkadaki 4’lü koltuğu hemen kaptılar. Cam kenarında olan Suzie etrafa bakınıyordu. Kristy soluna dönüp Suzie’nin yanındaki Dave’e baktı.
-Şimdi ben dönüşürken kedi mi oluyorum?
-Evet.
-Vay be çok iyi. Sende kaplan oluyorsun yani.
-Ev-vet
Dave gülümsedi.
-O yüzden senin benim gibi kulakların varmış. Sonuç olarak kedigiliz.

Kristy etkilenmişcesine güldü. Ama tüm o gülümsemesini karnındaki gurultu bozdu. Çok acıkmıştı ve bir anda otobüste nefis yemek kokuları yayıldı. Herkesin oturduğu koltuk mekanik koltuklardandı. Koltuğun önünde bir masa oluştu ve bir cihaz çıktı. Hemen yanındaki Jackson parmağını bastı. Oda aynı şeyi yaptı.”Kedi” diye ses çıktı ve masanın üstünde kocaman kızarmış tavuk belirdi.Onu hızlıca yemeğe başladı.5-10 dakikada bitirmişti tavuğu. Ağzını sildi peçeteyi masaya bıraktı be bir anda masa katlanarak yok oldu.Bitiren herkesin teket teker kayboldu. Arkasındanda ışıklar söndü. Koca otobüs şimdi zifiri karanlıktı.Anlaşılan yorucu bir gün olmuştu herkes için. Saate baktığında 8.30-9.00 civarıydı. Onunda uykusu vardı.Kafasını bir yere dayadı ve uyuya kaldı. Jackson mest olmuşcasına omzuna baktı. Kristy’nin o kadar uykusu vardı ki kafasını Jackson’a dayadığını fark etmemişti. Jacksonda kafasını Kristy’e koydu ve öyle uyuyakaldılar.

PHOTO BY: http://odysseusut.deviantart.com/gallery/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder