27 Ağustos 2012 Pazartesi

TÜR - 3.BÖLÜM: Yeni Çocuk -


3.BÖLÜM(Yeni çocuk)

Kristy bütün bir gücüyle odanın diğer tarafına çekildi.Eline abisinin bezbol sopasını aldı.Tam önünde bir şey vardı.Hırlayan,büyük.Nefesi Kristy’nin yüzüne çapıyordu.Omzunun kanadığına emindi.Acıyordu da.Sopayla tam hamle yapıcakken varlık camın yanına çekildi.Pencereden ay ışığı odaya vuruyordu.Hafif de olsa yaratığın elini ve bacaklarını görülmesini sağlıyordu.İnsan gibiydi.Normal bacakları vardı.Eli ise uzun tırnaklarıyla pençeyi andırıyordu.Bir şeyi kavramıştı.Bir çanta?Evet o Kristy’nin çantasıydı.Pençelerinden Kristy’nin çantasını bıraktı.Hızlı bir şekilde pencereden atlayıp yok oldu.Kristy koşarak ışığı açtı.Penere açıktı.Rüzgarla sallanan perde, pencerenin pervazlarını yalıyordu.Pencereyi kapattı.Hemen çantasının yanına gitti.İçini yatağına boşalttı.Eksik bir şey var mı dikkatlice baktı.Çantaya hiç dokunulmamıştı.Ellerini söyle bir şaçında dolşatırdıktan sonra elinin ıslandığını fark etti.Eline baktı.Eli kan içindeydi.Ama omzu acımıyordu.Aynalı dolabının önüne gitti. Bluzünün kafasını geçirdiği yerden omzunu cıkardı.Omzu kan içindeydi.Koşarak gidip ıslak mendil aldı.Yarayı silmeye başladı.Sildiğinde ortada yara olmadığını fark etti.Tamamen kanları temizledi.Ama ortada yaradan eser yoktu.Bir anda aklına Dave geldi.Onunda anlındaki yara yok olmuşt.Belki ona yarın gidip herşeyı sormalıydı.Yada hiç bahsetmese miydi?üzerine yeni bir t-shirt giydi.Bilgisayarının önüne geçti.Hemen interneti açıp Santa Clariss’i araştırmaya başladı.İlk gelen sayfayı açtı.Bembeyaz bir ekran açılmış.Ama hiç bir şey yoktu.Tam pencereyi kapatacaktı bilgisayardan bir ışık çıktı.Yüzün birkaç hattından geçtikden sonra ışık yok oldu.Beyaz pencerenin tam ortasında bir yazı çıktı.
*Ana tür onaylandı.Okula geliyor. GÖNDERİLDİ.
Pencerede bir anda başka sayfa açıldı.
*SANTA CLARİSS’E HOŞ GELDİNİZ.TÜRLER İÇİN YAPILMIŞ OKULUMUZDA TÜRLERİN KORUMASI VE GELİŞİMİ SAĞLANMASI İÇİN KURLUMUŞTUR.
-Ne türü ya?
Kristy şaşırmışcasına web sayfada dolaşmaya başladı.Okulun yeri ormanlık alanın içerisindeydi. 3 büyük binadan oluşuyordu. Bide mezarlığa doğru bir kulübe.Arkadan bir ses gelmesiyle hemen jet hızıyla bilgisayarı kapatmaya başladı.
-Kristy uyudun umarım geç oldu.
Annesi kapıdan girmeden hemen bilgisayarı kapatıp yatağına girdi.Annesi içeri girdi Kristy yatağındaydı.Ama ışık açıktı.Işığı kapatıp dışarı çıktı.Kristy’de istemsiz olsada uyuyakaldı.
Sabah kafasının dibindeki komidinden bir titreme sesi gelmesiyle Kristy gözlerini açtı.Telefonunu elin aldı.
*Uyandınmı uykucu :D
-Ah Liz uykumu bozdun yaa.
Hemen tek eliyle mesajını yazdı.
*Sayende evet Liz -.-
Göndere bastı. Yatağından doğruldu. Dolabını açtı. Üniformalarını çıkardı. Ama 1 saniye. Bugün serbest giyinebilirdi. Üniformalarını dolabın içine fırlatıp dar bir kot pantolon çıkardı. Üzerine de belden sıkmalı kısa kollu bir blüz.Cep telefonunu cebine sıkıştırdı.Yanınada cüzdanını aldı.Aşağı indi annesi kahvaltıyı kuruyordu.
-Bu gün erkencisin?Ne bu heyecan yeni okul için mi?
O sırada Kristy cebinde bir titreşim hissetti.Eini soktu cep telefonunu çıkardı.
-Yok ya Liz yüzünden.
Annesi ona çok içtenlikle gülümsüyordu.
*sen beni bırak thomsan özledi seni bebeğim.
Kristy yüzünü buruşturdu.
*Bana ne ondan yiaaa ….
Mesajını bir çırpıda yazıp gönderdi.Telefonu tekrar cebine yerleştirdi.Sofraya oturdu. O sırada babası geldi.Kristy’e baktı biraz şaşırdı.
-Hayatım kızımız erkan kalkmış.
-Evet tatlım.
-Ne oldu dışarıda devrim mi var.
Annesinin kahkaha atması salondaki masadan duyuluyordu.
-Hiç komik değilsin babaaa…
Kristy de babasına gülümsedi.Babası sofraya oturdu.Beraber güzelce kahvaltı yaptılar.Saate baktı servisi nerdeyse gelmek üzeriydi.Sofradan kalktı. Ayakkabılığa gitti.
-Anneeee convers’im nerde ?
-Bavula koydum.Babetini giy.
Babetlerini çabucacık giydi.Annesi mutfaktan geldi Kristy’e sıkıca sarıldı.Arkasındanda babası.
-Kendine dikkat et Kristy.Duyduğun bir şey olursa görünmese bile kendini korumaya al.
-Ne?
Kristy şaşırmıştı.Dışarıdan korna sesi gelmesiyle konuşma sona erdi kapıyı açtı.Missy’i şöyle bir sevdi.Dışarı çıktı arkasına dönüp ailesine el salladı.Sonrada servisine bindi.Dave’in yanı boştu.Yanına geçip oturdu.
-Hey ne haber?
-İyi işte.Akşam eve gidince nasıldı?
Akşam mı? Dave bir şeyler mi biliyordu.O yara izini camdan falan görmüş müydü? Kristy anlamazca gözlerini kıstı.Dave bir an paniğe kapıldı.
-Şe..y diyorum ki söylediğim şeyi araştırdın mı?
-Aa evet.Ana tür Mana tür. Pek ilgilenmedim işte.
-Ana tür mü?.. Aaa evet anlıyorum.
Kristy kafasını Dave’den çevirdi.Yola baktı.Servis başka bir yoldan gidiyordu.Arkasından birinin dürtmesiyle kafasını çevirebildi.
-Ah Liz?
-Kızım nerdeydin özlettin kendini ya.
-Ah bir günde mi?
-Özeliklede Karen…
-Ah sorma evet.
2’side güldüler.Bir anda ikisininde dikkatini çeken biri bindi.Aynı anda “WAOOW” dediler.Dave bunlara döndü ve ikisininde servise yeni gelen çocuğa takılı plak gibi baktıklarını fark etti.Dave yüzünü buruşturdu.Hemen pencereye kafasını döndü ve bir andayüzünün yansımasını camda gördü.Burnu değişmeye başlamıştı.Hemen eliyle burnu nu kapattı.Sinirlerine bir an hakim olamamıştı.Liz Kristy’e fısıldadı.
-Bu yakışıklıda kim.
-Valla bende bilmiyorum.
Çocuk servise göz dezdirdi.Kristy’nin yanı boş olduğunu görür gözmez ilerledi.Her adımında deri kokusu yayılıyordu.Kristy bu kokuyu daha önce revirde duyduğunu anımsadı.Çocuğun üzerinde deri ceket altında kot vardı.Anlaşılan oda yatılı okula gidicekti.Serbest giyinmişti.Siyah uzun,düz saçları vardı.Bir perçemi zümrüt yeşili gözlerinden birini kapatıyordu.Kulağında kulaklıkla müzik dinliyordu.Hemen Kristy’nin yanına geçti.Kulaklığını çıkardı İpodu’na sarıp cebine soktu.Etrafa şöle bir göz gezdirdikten sonra Kristy’e döndü.
-2.Sınıfsın galiba ama anlaşılan yol Santa Clariss’e.
Çocuk Kristy’e içdenlikle gülümsüyordu.Kristy’de karşılık verdi.Liz’in arkadan dürttüğünüde fark etti.
-Evet.
-Ben Jackson.
Jackson gülümseyerek elini uzattı.Kristy elini fark etti ve oda gülümseyerek elini uzattı.
-Kristy
Dave yanına döndü.Ve konuştuklarını fark etti. Tekrar cama döndüğünde gözlerinin tamamen değiştiğini fark etti.Gözlerinde hiçbir mavilikten eser yoktu.Sarı kısa saçlarının arasından 2 tane bişey çıkmıştı.Hemen kopşonunu geçirdi.Elini cebine uzandı küçük bir cam şişe alıp hemen içti.Jackson bunu fark etti.Ama hiç istifini bozmadan konuşmaya devam etti.Dave gözlerini kapatıp açtı.Yansıması normalede dönmüştü.Ama Kristy ve Jackson konuşmayı ilerletmişleri.
-Benim evde kedim var yılanı nasıl besliyorsunuz? Tehlikeli değlmi?
-Her yılan tehlikeli olmak zorunda mı? 
İkiside gülüştüler.Servis durdu ve tüm öğrenciler büyük bir hücum halinde okul bahçesine indiler.
-Kristy seninle tanışmak güzeldi.Şimdi işim var son ders görüşürüz.
-Seninlede Jackson
Jackson oradan hemen ayrıldı.Kristy Dave’e döndü.Ama Dave yeterince kızgın görünüyordu.Kristy Jackson’u görünce Dave’i unutmuştu.Tabi alınmış omalıydı.
-Ya Dave…
-Benimde işim var zaten.Görüşürüz.
-Ama Dave…
Dave tüm hızıyla oradan ayrıldı.Kristy arkasından baka kalmıştı.Nasıl böyle bir şey yapabilmişti.
-Kızıııım tavladın çocuğu.
Liz’in sesi arkadan geldi.İkiside gülüştülerKristy gülmesine rağmen Dave kafasına takılmıştı.
-İyi çocukmuş valla.
-Ev-vet! Thomsan kıskanıcak tatlım.
-Ay ben Thomson’ı sevmiyorum ne kadar Amerikan Futbolu oynasına rağmen çok itici.Tüm kızlar ne buluyosa zaten.O değilde ilk ders ne ?
-Tarih.ıyy!
-Hadi gidelim o zaman.
Tarih sınıfına çıktılar.En arkadaki sıralara geçtiler.Sınıfa 3 kız girdi.İkisi esmer biri sarışındı.Sarışın olana takma ismi olarak mariposa(kelebek) diyorlardı.Bu takma adı da sırtında olan omuzlarının önünden kalçasına kadar olan kelebek kanadı şeklindeki dövmesinden alıyordu.Kız güzeldi.Okulun en popiler kızlarından biriydi.Kızın en yakın dostu yoktu.Tüm kızlarla çıkarları amacıyla takılırdı tabi bu erkekler içinde geçerliydi.Geçen sene sınıfta bir erkekle yakalanmıştı.Çocuk okulun en ezik en inek öğrencisiydi.Ödev kopya ve benzeri ihtiyaçlarını giderdiği için onunla yatıyordu.Esmer kızlara gelirsek okulun en çirkin kızlarıydı.Karen’ın hala onları çıkarları amacıyla takıldığını anlamamışlardı. Beyinsiz olduklarını da buradan anlayabiliriz tabi.
Karen Kristy’i fark etti ve şaşırmış mutlu olmuş bir yapmacık suratla hemen yanına geldi.Kristy Liz’e öyle bir bakış attı ki Liz gülmemek için zor tuttu kendini.
-Hey Kiti ne haber?
Kristy’e Kiti diyordu.Bir insan anca bu kadar yapmacık olabilirdi.Kristy hiç istifini bozmadı.
-İyi Karen.
-Dün yoktun canım ya özledim seni.Tüm okulda olmadığın fark edildi.
Ah. Evet şimdi anlaşılıyordu neden hemen Kristy’nin yanına geldiği.Her zamanki gibi çıkar ilişkisi.
-Alt tarafı bir gün canım ya.
Karen gözlerini Liz’e devirdi.Liz’in suratında hafif tebessüm vardı.
-Sen hala bu ezikle mi takılıyorsun?
-Sen hala beyinsizleri mi kafalıyorsun?Görünüşe bakılırsa çirkinlere zaafın var canım.
Karen’ın suratı hemen düşmüştü.Tüm sınıf gülmeye başlamıştı.Bu Karen için bir felaketti.Sinirlendiği her halinden belli oluyordu.Karen gözlerini sınıfta gezdirdi.Hiç istifini bozmadı ama gözleri gittikçe kararmata başlamıştı.beyez olan bölümler yavaşça kararıyodu.Gözlerinin yeşili yavaşça koyulaşmaya başlamıştı.
-Kendini dikkat et Kristy aman kelebeğe yem olma!
Çok acayip ses tonuyla söylemişti.Tüm sınıf sessizleşti.Karen elindeki kitaplarla arkasını döndü.Sınıftan çıkıp gitti.Kristy Liz’e döndü.Liz anlaşılan bayağı bozulmuştu.
-Salla onu ya.Kendini bir bok sanıyor.
-Eveet herkes sırasına bakalım.
Bayan Margret kara kıvırcık saçlı tombul bir bir kadındı.Tarih dersini bir insan anc bu kadar kötü anlatabilirdi.
-Bugün size anlatacağım ders mitilojik yaratıklarla ilgili.Bu yüzden size kitap dağıtmam istendi.Layla kitapları dağıt tatlım.
(Soldaki resim Thomsan'ın sembolik resmidir)


Layla küçük inek bir kızdı. Saçları iki kulak yapardı her gün.Kitapları aldı teker teker dağıtmaya başladı.Kristy bir anda kolun not çarpmasıyla hafif irkildi.Not yere düştü.Eğildi aldı yavaşca açtı.
*bu gün boşmusun :D
Kristy kafasını kaldırdı Thomsan’a döndü.Çocuğun yüzünde çapkın bir gülümseme vardı.Kristy üzgün bir surat yapıp kafasını hayır dercesine salladı.Kağıdı ufalayıp önüne döndü.O anda önüne kitapçık geldi.Küçük ince bir şeydi.Kitab şöyle bir göz gezdirirken dikkatini bir cümle çekti.
*Bu dersi iyi dinle Kristy.

2 yorum:

  1. güzel öykü 3 bölümüde yayınlayabilir miyiz ?

    YanıtlaSil
  2. Öykünün ilk 3 bölümünü yayınladım. Blog arşivinden görebilirsiniz. yavaş yavaş devamını getiricem :)

    YanıtlaSil